Tordai lacipecsenye

Hozzávalók:
  • 4 szelet egyenként 14-15 dkg-os csont nélküli bőrös sertéskaraj
  • 1-1.2 kg burgonya
  • fél kiskanál pirospaprika
  • kb. 2 evőkanál finomliszt
  • a hús és a burgonya sütéséhez: bőven zsír vagy olaj
  • a tálaláshoz:
  • 5-6 féle vegyes savanyúság (cékla- paprika- paradicsom- uborka- káposzta- fejes saláta kovászos vagy ecetes uborka stb.)

A hússzeleteket nem túl vékonyra kiverjük, majd miután bőrüket centiméterenként bevágtuk, enyhén megsózzuk. A krumplit megtisztítjuk, és 1 centi vastag hasábokra vagy 1,5 centis kockákra vágjuk. Konyharuhára téve leszárogatjuk.
A krumplit közepesen forró bő zsírban vagy olajban aranybarnára sütjük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A hússzeleteket a pirospaprikával összekevert lisztbe forgatjuk, majd egy serpenyőben, bő, közepesen forró zsírban vagy olajban — lehet a krumpli sütéséhez használt zsiradék is —, 5-6 perc alatt pirosasra sütjük. Lecsöpögtetjük.
Négy fatál szélét színük szerint tetszetőse
n elrendezve, levük nélkül a savanyúságokkal körberakjuk. A sült krumplit enyhén megsózzuk, a tálak közepére halmozzuk, a sült karajszeletet ráfektetjük.

HZPC