Burgonyával tűzdelt bőrös malackaraj

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös-csontos malackaraj
  • Só, frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 80 dkg közepes méretű burgonya (A főzési típus)
  • 0,5 dl olaj
  • Ízlés szerint 3-4 chilipaprika

A malackaraj bőrös részét egymásra merőlegesen beirdaljuk, majd a húsát centinként bevágjuk majdnem a csontig, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a mustárral ízesítjük. Ezután a megmosott burgonyákat héjastul fél centi vastagra szeleteljük, a karaj vágataiba tűzdeljük, majd a megmaradt szeletelt burgonyát tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, borssal, és összeforgatjuk. Végül rádobjuk a chilipaprikát, ráfektetjük a burgonyával tűzdelt malackarajt, 2 deci vizet öntünk alá, fóliával letakarva majdnem puhára pároljuk, majd utána a fólia nélkül pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

HZPC